АСК Стари Столици

53 състезателя са подали своите заявки за участие в Мемориал Валерий Великов 2022

53 са заявените състезатели за предстоящия през този уикенд втори кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“. Шуменската надпревара през тази година отново се организира от АСК „Стари Столици“, които традиционно подготвят едно от най-добрите състезания в родния планински шампионат.

Сред списъка на завените състезатели е победителя от „Шипка-Дамасцена“ Стефан Стоев (Silver Car EF-10), който продължава да държи и до днес рекорда на шуменско трасе от 1:42,41 минути.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) и Николай Златков(Audi S1 Quattro) са сред претендентите да детронират Стоев в битката за генералното класиране. За съжаление няма да видим на старта Любен Каменов или пък традиционния шуменски представител при автомобилите от най-горните класове Христо Манолов.

Своите заявки за участие също са подали пилоти като Георги Василев (Mitsubishi Lancer Evo IX), Петко Манолов (Subaru Impreza), Димитър Кондев (Honda Civic), Ясен Шопов (Peugeot 306) и Любен Емануилов (Peugeot 106).

От към обезопасяване на трасето организационният екип е взел възможно най-добрите мерки.

И при това състезание стриктно ще се грижим за безопасността на пилоти и публика – коментира директора на надпревара Димитър Георгиев, пред shum.bg – По трасето има допълнителна охрана, а за публиката има обособени места, които са на високо и ще бъдат обозначени с табели. Освен това ще има поставени по трасето 86 бали със слама, които също са за безопасността на зрителите.

Състезателния уикенд започва с три тренировъчни манша в събота стартиращи от 13:30 ч., докато за неделя е планирана допълнителна warm up сесия със старт от 09:30 ч. Самото състезание ще се проведе в три манша, които стартират от 11:00 ч.

[pdf-embedder url=“http://askstaristolici.bg/wp-content/uploads/2022/10/Списък-със-заявени-участници-в-Мемориал-Валерий-Великов-2022-1.pdf“ title=“Списък-със-заявени-участници-в-Мемориал-Валерий-Великов-2022″]