АСК Стари Столици

Юлиян Телийски с топ представяне в тренировките на Мемориал Валерий Великов

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) бе най-бързия пилот след края на трите тренировъчни манша в тазгодишното издание на „Мемориал Валерий Великов“. Пилотът на АСК „Дунев Рейсинг“ записа най-добро време за деня от 1:43,86 минути в своето трето минавана побеждавайки втория Васко Въжаров (Opel Astra)  с 4,26 секунди.

Днес тръгнахме смело още от първият манш за разлика от „Шипка-Дамасцена“ където не бяхме достатъчно добре подготвени. Днес още от първия манш натиснахме за да видим реални резултати. Мисля, че си свършихме днес добре работата, екипа подготви колата страхотно. Надявам се и феновете да са останали доволни“, заяви Телийски.

С третото най-добро време днес бе победителя от „Шипка-Дамасцена“ Стефан Стоев (Silver Car EF-10). Пилотът на АСК „Боженци“ се оказа, че е имал затруднения с настройването на своя автомобил и в крайна сметка записа с 4,61 секунди по-слабо време от това на Телийски.

Още от първия манш тръгнахме добре, но явно колегите са били по-пестеливи в своите минавания – коментира Стоев. – Като цяло конфигурацията на автомобила се оказа грешна. В първите два манша имах затруднения най-вече поради предавателните числа на кутията. За третия манш успяхме да променим нещата, но трябваше аз да подхождам по друг начин. Налагаше се да превключвам по-рано и не можех да преценя достатъчно добре на коя скорост трябва да се намирам. В повечето завои в които губя причината за това съм аз губейки най-вече при ускоренията след завоите.

С четвърто време е Николай Златков (Audi S1 Quattro), който изостана с цели 7,53 секунди без да успее да свали своите времена под 1:50,00 мин. Неговия съотборник Петко Манолов (Subaru Impreza) затваря челната петица с най-добро време от 1:52.06 минути.

Георги Василев (Mitsubishi Lancer evo IX) е шести пред, най-бързия пилот с автомобил със задвижване на предните колела Димитър Кондев (Honda Civic).

Челната десетка се затваря от тримата най-бързи пилоти в клас Е1 до 1600 см3 Александър Димитров-Пъчката (Honda Civic), Искрен Веселинов (Honda Civic) и Кирил Величков (Honda CRX).

Днешния ден не мина гладко за част от състезателите, което допълнително усложни работата по организацията на надпреварата. Първия манш бе белязан от удар на Георги Милев, който за щастие се размина без сериозни щети. По-късно организационния екип трябваше да отстрани разтекло масло точно в зоната за спиране след летящия финал. Във втория и третия манш имаше няколко повредени автомобила без никакви инциденти.

Утрешния ден стартира с подгряващ манш стартиращ в 09:30 ч, докато трита състезателни манша започват в 11:00 ч. Пълните резултати от днес можете да видите от тук.