АСК Стари Столици

Стефан Стоев: Завръщането към спорта ми се отразява добре

В навечерието на 21-вото издание на „Мемориал Валерий Великов“ решихме да си поговорим с човекът държат рекорда на трасето Стефан Стоев. През тази година той отново ще разчита на своя Silver Car EF-10 (E2-SC до 2000 см3), с който постигна уникалното време от от 1:42,41 минути.

Завръщането към спорта ми се отразява добре. Както и колегите и аз мисля, че направо живнахме„, коментира Стоев специално за askstaristolici.bg.

Като цяло в момента основно сме се фокусирали върху автомобила, докато дойде момента да стъпим на трасето за оглед. Генерално направихме технически преглед на компонентите. Подготовката на колата приключи в неделя. Общо взето направихме прегледна техническото състояние на автомобила,“ допълни Стоев.

Освен стандартната подготвка на своя автомобил пилотът на АСК „Боженци“ разкри, че специално за  „Мемориал Валерий Великов“  заедно със своите механици са работили по увеличаването на максималната скорост.

Променихме настройките за развиване на максимална скорост. На това трасе автомобила му е нужна да развива възможно най-висока максимална скорост най-вече поради последните два много бързи завоя. За сметка на това обаче, колата може би ще бъде по-бавна при ускорение. Надявам се новоасфалтираните секции да ми помогнат най-вече поради факта, че колата е с амортисьори за гладки трасета“, разясни победителя в „Шипка-Дамасцена“.

На въпроса дали смята, че ще може да подобри собственият си рекорд Стоев отговори:

Трудно мога да отговаря на този въпрос, най-вече защото не съм в съшата форма. Колата обаче определено е по-добре подготвена и ако условията позволят може и да успея.“